For å kunne opprette en eksamen, må du velge Prøver fra nedtrekksmenyen under Prøver.

Siden du kommer til viser deg en oversikt over tidligere prøver. Klikk Planlegg prøve for å opprette en nye eksamen.

Du må nå velge hvilken eksamen du skal opprette. Det er nå kun mulig å velge jegerprøve etter ny modell, klikk på Jegerprøven 2017. Når du har valgt prøvetype, gå videre med Neste.

Velg dato for eksamen ved å klikke på kalenderen og tidspunkt ved å klikke på klokka. Det er viktig at du legger inn akkurat den datoen eksamen skal avholdes. Kandidatene vil kun få tilgang til eksamen på den valgte datoen. Klokkeslettet har ingen betydning for når kandidatene vil få tilgang på eksamen. Det er ment som en hjelp til dere. Gå videre med Neste når du har gjort det.

Nå må du velge hvor eksamen skal avholdes. Om du ikke har noen rom/lokaler å velge i her, må du først Opprette rom. Uten lokale for prøven vil du ikke få opprettet prøven. Legg merke til at tabbene (Prøvetype, Tidspunkt, Lokale) blir grønne når du har gjort valg. Du har et sammendrag over valgene du har tatt på høyre side. Om du ønsker å gjøre endringer kan du klikke på tabbene for å gå tilbake. Når du er ferdig med dette, klikk Opprett

Du har nå opprettet en eksamen og kan godkjenne kandidatene som skal ta denne eksamen.