Før du kan godkjenne en kandidat, må du ha opprettet en eksamen. Når man godkjenner kandidater, flytter man dem fra påmeldingslista til en eksamen. Datoen på eksamen kan ikke være tilbake i tid.

For å godkjenne en kandidat for eksamen, må du velge Påmeldingslister fra nedtrekksmenyen under Prøver

Velg deretter Påmeldingsliste.

Kandidater som har registrert seg elektronisk, ligger på denne lista.

Du ser om en kandidat har betalt under kolonnen for Betalingsstatus. Under Kurs ser du om kandidaten har deltatt på samtlige kurs, og om instruktøren har benyttet ny eller gammel kursmodell. Markér kandidater som er klare til eksamen ved å klikke i boksen til venstre for navnet deres. Ved å klikke på den øverste boksen velger du alle på en gang. Når du har valgt alle kandidatene som skal godkjennes, klikk på Flytt valgte. Tallet i parentesen forteller hvor mange du har huket av for.

Oversikten viser deg eksamener som er planlagt fram i tid. Du ser hvilken eksamen det er, dato, klokkeslett, rom og hvor mange ledige plasser du har. På bildet under har jeg 15 ledige plasser. Huk av i boksen og klikk Flytt til valgte

De valgte kandidatene flyttes, og du kan klikke Ferdig.

Noen ganger får du en feilmelding når du flytter kandidater. Det skyldes som oftest at kandidaten allerede er lagt til den valgte eksamen eller at det ikke er nok plasser. Om du har for få plasser må du enten opprette en ny eksamen eller endre antall kandidater som kan delta på den.

Om du ser på startsiden nå ser du at den valgte eksamen har fått to kandidater.