Når kandidatene skal gjennomføre eksamen, setter de seg ved hver sin datamaskin. Datamaskinen må ha oppdatert nettleser og operativsystem. Les mer om dette her. Testleder deler ut brukernavn og passord til de av kandidatene som ikke har med seg dette, og de logger seg på ved å gå på http://www.jegerproveeksamen.no og velge  Logg inn

Etter pålogging kan kandidaten velge foretrukken målform / språk. Dersom en kandidat har lesevansker, bør vedkommende velge bokmål da det målføret er klargjort med lyd på oppgavene, klikk på lydikonet for å få lyd.

Kandidatene blir bedt om dagens kode etter valg av målform.

Testleder kan følge kandidatenes progresjon fra startsiden. Klikk på Se progresjon

Før kandidatene har startet eksamen, vises dette:

Etterhvert som kandidatene har startet prøven vil statusen endre seg:

Når kandidatene har vært gjennom eksamen, vil testleder få en oversikt over deres resultater.

Kandidater som har score på over 40, har bestått eksamen. Resultatet til samtlige kandidater blir sendt automatisk inn til Jegerregisteret.

Kandidatene har 50 min. på seg til å gjennomføre eksamen. Det er testlederen sin oppgave å passe tiden, da programmet eksamenen blir gjennomført i ikke stopper opp etter 50 min. På denne måten kan testlederen gi utvidet tid til kandidater som har behov for det.