Før du kan godkjenne en kandidat, må du ha opprettet en eksamen. Når man godkjenner kandidater, flytter man dem fra påmeldingslista til en eksamen. Datoen på eksamen kan ikke være tilbake i tid.

For å godkjenne en kandidat for eksamen må du velge Påmeldingslister fra nedtrekksmenyen under Prøver

Velg deretter Påmeldingsliste.

Kandidater som har registrert seg elektronisk, ligger på denne lista.

Du ser om en kandidat har betalt under kolonnen for Betalingsstatus

Under Kurs ser du om kandidaten har deltatt på samtlige kurs, og om instruktøren har benyttet ny eller gammel kursmodell. Det er mulig at kursleverandøren benytter et annet system eller at kandidaten har tatt kurset i en annen kommune. Da må enten kandidaten ta med kursbevis eller man må kontakte instruktøren.

Kommuneansvarlig må kontrollere at kandidater som skal ta jegerprøveeksamen har gjennomført obligatorisk jegerprøvekurs og at jegerprøvekurset er arrangert av godkjent studieforbund. *Fastsatt av Miljødirektoratet 1. april 2017.

Markér kandidater som er klare til eksamen ved å klikke i boksen til venstre for navnet deres. Ved å klikke på den øverste boksen velger du alle på en gang. Når du har valgt alle kandidatene som skal godkjennes, klikk på Flytt valgte. Tallet i parentesen forteller hvor mange du har huket av for.

Oversikten viser eksamener som er planlagt fram i tid. Du kan se hvilken eksamen det er, dato, klokkeslett, rom og hvor mange ledige plasser det er. På bildet under har jeg 3 ledige plasser. Huk av i boksen og klikk Flytt til valgte

De valgte kandidatene flyttes, og du kan klikke Ferdig.

Noen ganger får man feilmelding når man flytter kandidater.

Det skyldes som oftest at kandidaten allerede er lagt til den valgte eksamen eller at det ikke er nok plasser. På bildet over mangler rommet plass til den siste kandidaten. Om du har for få plasser, må du enten opprette en ny eksamen eller endre antall kandidater som kan delta på den.

Om du ser på startsiden nå, ser du at kommende eksamen(er) ligger. Antall kandidater du har lagt til i prøven står til høyre.