Før du kan gå opp til jegerprøveeksamen, må du først betale en eksamensavgift til Miljødirektoratet. Gebyret er for tiden 330 kroner per forsøk og betales via "Min side". For å få tilgang til "Min side" må du første registrere deg her.


Velg hvor du ønsker å ta jegerprøveksamen. Dette kan endres fra "Min side" senere om du ønsker det, og man trenger ikke å ta eksamen i samme kommune som man tok kurs. Velg ønsket kommune.Fyll ut skjemaet og trykk på Registrer påmelding.Når du har registrert deg, vil du få en bekreftelse på skjermen. I tillegg vil du motta en SMS og en e-post. Her er brukernavnet og passordet ditt. E-posten ser ut som dette:  Du kan nå logge deg på her og betale eksamensavgiften. Klikk på Gå videre til betaling. Du vil da bli tatt videre til betalingsløsningen vår.   


Du kan velge å få tilsendt faktura eller å betale direkte med bankkort. Om du velger å betale med faktura, må gebyret være betalt senest 12-14 dager før eksamen skal finne sted. 

 


Hvis du har betalt med bankkort, får du en bekreftelse når den er gjennomført. Du kan også laste ned en kvittering. Du vil se at betalingsstatusen er endret til Betalt når du logger på Min side.Vanligvis informerer kursarrangører kommunen om at kursdeltakere ønsker å ta eksamen. Hvis du ønsker å ta prøven utenfor kurset, kan det være lurt å kontakte din kommune for å be de planlegge en eksamen til deg.