Når kandidatene har registrert seg og betalt eksamensavgiften, vil betalingsstatusen oppdatere seg. Kandidaten må logge seg inn på Min Side med brukernavnet og passordet som ble tilsendt ved registrering. 


Om man registrerer seg i feil kommune eller av andre grunner ønsker å bytte eksamenskommune, kan man bytte kommune. Man kan ta kurs og eksamen i ulike kommuner. Av og til ligger kandidater inne med flere aktive påmeldinger og da hender det at man betaler påmeldingen på påmeldingslisten istedenfor prøven de er satt opp på. Da kan kandidaten selv flytte betalingen innad i kommunen.


Her ser man at kandidaten tidligere har tatt en prøve, men ikke bestått og derfor har meldt seg opp til ny eksamen. Man må betale en avgift per forsøk og karantenetiden (tid mellom forsøkene) er på minimum én uke. Etter hun har betalt den nye oppmeldingen, vil statusen endre seg og hun kan ta eksamen igjen.Vi ser her at kandidaten har betalt den nye oppmeldingen og må vente på å bli flytta over i rett prøve og få info om oppmøte osv. fra kommunen. Etter dette er ordnet, er kandidaten klar til gjennomføring av eksamen. Se gjerne gjennom ofte stilte spørsmål for mer info eller kontakt oss på mail, telefon eller chat i åpningstidene våre!