Det er flere mulige tilretteleggelser for at jegerprøveeksamen skal kunne gjennomføres, selv om man sliter med skrive- og lesevansker.

Om man har lese- og skrivevansker, kan man ha rett på mer tid. Det er testleder som har ansvaret for hvor lang tid kandidaten bruker på prøven og man blir ikke kastet ut dersom man bruker mer enn 50 minutter, så dette ordnes i samarbeid med testleder. Ta kontakt med kommunen på forhånd.

Jegerprøven er utformet med tanke på deg som sliter med lese- og skrivevansker. Det er derfor ingen skriveoppgaver. Alle oppgavene kan besvares ved å klikke med musa. For å se hvordan oppgavene kan se ut kan man ta en eksempelprøve

På bokmålsversjonen av jegerprøveeksamen kan man velge å få oppgavene og svaralternativene lest opp. Dette gjør man ved trykke på lydhornet i venstre hjørne:

Det er bare mulighet for opplesing på bokmålsversjonen. Det er dessverre ikke opplesing på nynorsk- og engelsk-versjonene eller eksempelprøven.