Her kommer en liste over ofte stilte spørsmål. Om du ikke finner svar på spørsmålet ditt, anbefaler vi at du søker på problemet ditt i søkefeltet. Ellers kan du også ta kontakt med support på denne siden ved å bruke chat eller registrere en sak. Miljødirektoratet har også utarbeidet et skriv om eksamenen.

INNHOLDSFORTEGNELSE

Hvilken rolle har jeg?

Systemet har fire ulike roller - kommuneansvarlig, testleder, instruktør og kandidat. Vi har en egen artikkel som oppsummerer rollene, samt har linker til artikler som kan være relevante for hver av dem.

Denne oppsummeringen finner du her: https://jeger.flexiteexam.no/nb-NO/support/solutions/articles/5000880169-kom-i-gang-systemets-ulike-roller

Hvem kan ta jegerprøveeksamen?

For å ta jegerprøveeksamen må du ha gjennomført obligatorisk jegerprøvekurs, registrert deg som eksamenskandidat og betalt eksamensavgiften. Eksamensavgiften betales i appen "Jegerprøveeksamen" etter at du har registrert deg som kandidat.

Mer informasjon om dette finner du på denne siden: https://www.jegerproveeksamen.no/for-kursdeltakere/

Hvordan melde seg opp til jegerprøveeksamen?

Oppmelding til jegerprøveeksamen skjer via appen "Jegerprøveeksamen". Appen kan lastes ned i App Store og Google Play.

Mer informasjon finner du på denne siden: https://www.jegerproveeksamen.no/for-kursdeltakere/

Når avholdes eksamen?

Eksamensdato får man tilsendt av kommunen i forkant av eksamen. Ta kontakt med eksamenskommunen for å få mer informasjon.

Hvor mange oppgaver er det på jegerprøveeksamen?

Eksamen består av 50 oppgaver. Oppgavene er varierte, og på de fleste oppgaver det er kun ett svaralternativ som er riktig. Man kan ta en kort eksempelprøve i appen "Jegerprøveeksamen" for å se hvordan oppgavene kan se ut. Appen kan lastes ned i App Store og Google Play.

Hvor lang tid har jeg på meg under jegerprøveeksamen?

Du har 50 minutter på deg til å gjennomføre eksamen. Dersom det oppstår tekniske problem under gjennomføringen kan prøveleder gi deg mer tid. Dersom du har lese- og/eller skrivevansker, kan du ha rett på forlenget tid på eksamen og andre tilretteleggelser. Snakk med prøveleder i din kommune i forkant av eksamen.

Er det tillatt å bruke hjelpemidler på jegerprøveeksamen?

Nei. Det er ikke tillatt med hjelpemidler.

Hva skjer når jeg består jegerprøveeksamen?

Ved bestått eksamen sendes resultatet og dine personalia automatisk til Jegerregisteret. Prøvebevis kan lastes ned i appen etter fullført og bestått eksamen.

Hvor mange riktige svar må jeg ha for å bestå eksamen?

For å bestå jegerprøveeksamen må minst 40 av i alt 50 oppgaver være korrekt besvart.

Hva må jeg ha med på eksamen?

• Oppladet mobil eller nettbrett hvor du har installert appen "Jegeprøveeksamen"
  • Brukernavn og passord for å logge inn i appen
  • Gyldig legitimasjon

Eksamen kan bare startes om du har gjennomført kurset og betalt eksamensgebyret, samt er blitt godkjent av kommunea

Hvor kan jeg ta jegerprøvekurset?

Det er fem studieforbund som har inngått avtale med Miljødirektoratet om å være kursarrangør på det obligatoriske jegerprøvekurset. Se Miljødirektoratet sine sider for å finne en kursarrangør. Etter endt kurs skal kursarrangøren utstede kursbevis, samt bekrefte overfor kommunen at du har gjennomført kurset og er klar for eksamen.

Trenger kursdeltakerne diplom som bevis på at de har tatt jegerprøveeksamen?

Nei. Kursdeltakerne bruker jegeravgiftskortet som bevis på at de har tatt jegerprøveeksamen.

Which offers are available for non-Norwegians?

The hunters exam is available in English. After logging into the system, the candidate have to choose a language. The English exam does not have audio files, but the questions and systems are the same.

The process after the exam is, in some cases, a bit different from Norwegian hunters. If you need help with this part, please contact Miljødirektoratet or read more about this here:

https://www.brreg.no/en/the-register-of-hunters/foreign-hunters/?nocache=1637836160288

Lese- og skrivevansker?

Dersom du har lese- og skrivevansker, er jegerprøveeksamen utformet med tanke på at det likevel skal være enkelt å ta eksamen. Dette er gjort ved at alle oppgavene kan besvares ved å klikke på svaralternativene. Det er ikke nødvendig å skrive noe.

I tillegg kan du på bokmålsversjonen av jegerprøveeksamen velge å få opplest alle oppgavene og de ulike svaralternativene. Dette kan du gjøre ved å klikke på det lille lydikonet som vil ligge oppe til venstre på hver enkelt oppgave. Oppgavespørsmålet vil da bli automatisk opplest, og deretter blir det enkelte svaralternativet uthevet mens lyden for det leses opp.

Per i dag er det kun i bokmålsversjonen av jegerprøveeksamen at du kan få opplest lyd. Det er dessverre ikke mulighet for opplesing på nynorsk- og engelsk-versjonene eller eksempelprøven.

Tekniske problemer 101

Ofte er det enkle tak som kan taes for å fikse diverse problemer. I mange tilfeller er det en enkel restart av appen eller nettleseren. Andre gode tips er å logge av og på brukeren, oppdatere nettsiden eller skru av og på maskinen.

Har man problemer med å logge inn, er det ofte fordi man har en liten skrivefeil. Dette kan for eksempel være at man har sett feil på 0 og O, brukt store bokstaver istedenfor små eller lagt inn et ekstra tegn eller mellomrom. Derfor anbefales det å dobbeltsjekke at alt er skrevet riktig. På bildet nedenfor er brukernavnet "JEGER-894E7", ikke for eksempel "JEGER-894E7-", "jeger-894e7" eller "JEGER- 894E7". Man kan gjerne kopiere fra mailen og lime inn i innloggingsfeltet.

Har du fremdeles problemer eller lurer på noe? Ta gjerne kontakt på chat, mail og telefon i åpningstidene våre!